Saturday, 14 February 2015

ဒန္႕သလြန္မႈန္႕

ဒန္သလြန္အရြက္ေျခာက္မႈန္႔ျပဳလုပ္နည္းစနစ္မ်ား

၁။ ဒန္႔သလြန္အရြက္ကို အ႐ိုးသင္ၿပီး အရြက္သီးသန္႔ယူပါ။ ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။

၂။ ေရေျခာက္ေအာင္စစ္ၿပီး ေနလံုးဝမထိေအာင္ ေအး၍ ေျခာက္ေသြ႕ေသာ အခန္းထဲ( ဖုန္မတက္ သန္႔ရွင္းေသာ အခန္း)တြင္ သဘာဝအတိုင္း အေျခာက္ခံပါ။

၃။ ခန္႔မွန္ ၃၊ ၄ ရက္အၾကာ အရြက္ေျခာက္မ်ား ႂကြပ္ရြကာ သဘာဝအတိုင္းေျခာက္ေသြ႕လာပါမယ္။

၄။ အရြက္ေျခာက္ကို အမႈန္႔ျပဳလုပ္ရန္ သစ္သီးေဖ်ာ္စက္ရွိက သံုးႏိုင္သည္။ မရွိက ဆံုတြင္ညက္ညက္ေၾကေအာင္ ေထာင္းပါ။

၅။ အစိမ္းေရာင္စိုစို အမႈန္႔ရရွိပါမည္။ ျမန္မာျပည္ကဲ့သို႔ ရာသီဥတုတြင္ အလြယ္တကူရရွိႏိုင္ေသာ ဒန္႔သလြန္ကို ျမန္မာျပည္သားမ်ား တန္ဖိုးမထားၾက အလြယ္တကူ ေပါမ်ားစြာ ရရွိျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္မည္။

*** အေအးပိုင္းေဒသ ႏိုင္ငံမ်ားအဖို႔ ဒန္႔သလြန္ စိုက္ပ်ဳိး၍ မျဖစ္ထြန္းသျဖင့္ အရြက္ေျခာက္မႈန္႔၊ လက္ဖက္ေျခာက္ကဲ့သို႔ ေသာက္သံုးႏိုင္ေသာ moringa tea အစရွိသျဖင့္ တန္ဖိုးျမင့္ ထုတ္ကုန္မ်ားကို ၁ ေပါင္ သာသာ အေလးခ်ိန္ကို
( ျမန္မာေငြ ခန္႔မွန္း ၃၀၀၀၀ ေက်ာ္ ) ေပးဝယ္ကာ ႏွစ္ခ်ဳိက္စြာ စားသံုးၾကပါသည္။

၅။ အမႈန္႔ လက္ဖက္စားဇြန္း ၁ ဇြန္း ေက်ာ္ေက်ာ္ကို ဖန္ခြက္တြင္ထည့္ကာ ေရေႏြး အေလာေတာ္ထည့္ကာ ခဏတာမၽွ အနည္ထိုင္ပါေစ။ အေပၚယံ အရည္ၾကည္ကို ေသာက္သံုးႏိုင္ပါသည္။ ဆီးခ်ဳိ မရွိပါက အရသာအေနျဖင့္ ပ်ားရည္ထည့္ေသာက္ႏိုင္ပါသည္။ သီးသန္႔ေသာက္ပါက အဝင္ဆိုးေသာ ညႇိစို႔စို႔ အနံ႔ရွိပါသည္။ 

***** internet မွ ရွာေဖြေတြ႕ရွိေသာ စကားရယ္ပါ။ ရယ္စရာအေနျဖင့္ေျပာရရင္ ဒန္႔သလြန္ အရြက္ေျခာက္မႈန္႔ေသာက္ရတာက မိန္းမရႊင္ အနံ႔ရပါသည္တဲ့။ 

***** ထိုမၽွ အဝင္ဆိုးပါေသာ္လည္း ေသာက္သံုး၍ ၾကာလာေသာ္ ထိုထို မိန္းမရႊင္အနံ႔ကိုမွ ႏွစ္ခ်ဳိက္စြာပင္ အရသာေတြ႕ပါလိမ့္မည္ ဟု ရယ္စရာအေနျဖင့္ ေရးထားတာ ေတြ႕ရေသာအခါ၊ အဝင္ဆိုးေပမယ့္ မွန္မွန္ေသာက္သံုးပါ ေကာင္းက်ဳိးမ်ားပါသည္။

၆။ အျခားအသံုးအေနျဖင့္ ဟင္းခ်ဳိခ်က္ရာ၌ အရြက္စိုအစားသံုးႏိုင္သည္။ တျခား ဟင္းမ်ားခ်က္တိုင္း ထည့္သံုးႏိုင္သည္။ 

၇။ အရြက္ေျခာက္မႈန္႔သည္ အရြက္စိမ္းအစို ( ၇ ဆ ) ႏွင့္ညီမၽွသည္။ အရြက္စို ( ၇ က်ပ္သား ) အေျခာက္ခံပါမွ အရြက္ေျခာက္မႈန္႔ ( ၁ က်ပ္သား ) ရရွိမည့္သေဘာပါ။

Start to enjoy our nature moringa oleifera

No comments:

Post a Comment